Muratura de castraveti dulci acrisori

Postat de Violeta 17:23, în categoria | 1 comentariu

Ingrediente:
4 kg castraveti
1 l apa
1 l otet (de 9 grade)
½ kg zahar
2 linguri pline sare pentru muraturi
2 morcovi medii
2 cepe albe
1 bucata hrean
catei de usturoi (4-5)
boabe de mustar (2 linguri), foi de dafin (3)
piper boabe (2 linguri), marar uscat, cimbru


Preparare:
Se pun intr-o oala apa impreuna cu sarea, zaharul si mirodeniile. Cand clocoteste se pun castravetii spalati pentru cateva minute pentru ca marinata sa-i patrunda. Cand si-au schimbat culoarea ii scoateti si ii lasati la racit. Se taie morcovul rondele si hreanul in lung, ceapa solzisori. Se pun bucatele de hrean, cimbru, marar uscat pe fundul borcanului, (dupa gust) in borcanele bine spalate. Asezam apoi castravetii in picioare si printre ei ceapa, morcovul, si usturoiul. Deasupra lor adaugam 2-3 fasii de hrean. Se toarna cu grija lichidul fierbinte peste castraveti, astfel incat san u se crapa borcanul.. Se pun capacele si se aseaza in haine vreme de 24 ore. 

 
sus!