Prajitura de branza cu portocale si caramel

Postat de Violeta 16:56, în categoria | 0 comentarii

Ingrediente:
200 grame crema de branza
4 oua
4 linguri lichior portocale
220 grame zahar tos
280 ml frisca lichida
coaja portocala
Pentru baza:
250-300 grame biscuiti digestivi
90 grame unt, topit


Preparare:

Se incalzeste cuptorul la temperatura de 180 grade. Intr-un vas se pune frisca si se da in clocot dupa care adaugam coaja de portocale si tragem de pe foc pentru a lasa sa se infuzeze. Punem intr-un vas 140 grame de zahar cu apa cat sa acopere si lasam sa fiarba la foc mic pana se obtine un caramel gros. Se adauga 2 linguri lichior. Lasam sa se aseze (aveti grija ca stropeste) si turnam o baza in 6 forme (mai mari ca cele de briose) de 250 ml. Crema de branza se amesteca cu zaharul ramas (80 grame), lichiorul (2 linguri) si ouale. Se strecoara frisca si se incorporeaza amestecand pana se formeaza o crema fina. Se aseaza in forme (6) pana acestea se umple fiecare pana la jumatate si se pun intr-o tava cu apa fierbinte cat sa le acopere pana la jumatate si se coace 40 minute pana crema se aseaza. Se lasa la racit si se tin o zi in frigider. Baza de biscuiti o obtinem prin macinare cu un robot de bucatarie, adaugam untul topit si amestecam pana se omogenizeaza. Intindem foaia de biscuiti pana cand devine suficient de subtire cat sa decupam 6 cerculete de marimea formelor. Se dau la racit dupa care se aseaza fiecare forma din crema de branza peste cea de biscuite peste care turnam un sos de caramel, frisca batuta sau ciocolata.  

 
sus!