Aperitiv cu legume la cuptor

Postat de Violeta 14:52, în categoria | 0 comentarii

Ingrediente
2 ardei grasi rosii
2 dovlecei mici
1 vanata
2 rosii
2 catei usturoi
4 oua
1 lingura ulei
300 ml smantana
4 linguri faina

Preparare

Se curata legumele, se taie cubulete mici, se calesc bine in ulei. Se adauga usturoiul maruntit, se sareaza si pipereaza compozitia. Se bat 2 oua intregi cu 2 galbenusuri pana se spumeaza, se adauga sare, smantana si faina apoi inglobam legumele. Celelalte 2 albusuri le batem spuma tare si le amestecam usor in compozitie. Ungem o forma de chec si turnam componentele, coacem la temperatura 200 grade timp de 30-40 minute. Dupa racire se poate taia.

Focaccia toscana

Postat de Violeta 14:23, în categoria | 0 comentarii

Ingrediente
400 grame faina
1 l-ta sare
½ cub drojdie
5 linguri ulei
40 grame masline fara samburi
1 ceapa taiata rondele
150 grame cherry
rozmarin, sare


Preparare

Se dizolva in 200 ml apa calduta, drojdia. Se amesteca cu faina, 1 l-ta sare si 2 linguri ulei. Se framanta aluatul si se acopera 30-40 minute. Cand a crescut se inglobeaza maslinele taiate marunt si stoarse putin de apa. Se modeleaza o lipie cu diametrul de 30 cm. Se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt, se fac mici adancituri, se intepa din loc in loc, se unge cu 3 linguri ulei, punem rosiile taiate in doua si rondelele de ceapa. Se presara sare si se coace la 200 grade timp de 30-35 minute.

Mamaliguta cu carnati si ceapa caramelizata

Postat de Violeta 14:03, în categoria | 0 comentarii

Ingrediente:
250 grame malai
50 grame faina de hrisca
800 grame ceapa alba
300 grame carnati
½ pahar vin alb
50 grame unt
2 foi dafin, sare, piper
rozmarin, 1 lingura zahar

Preparare:
Curatati cepele, taiati-le fidelute si caliti-le in 40 grame unt. Cand sunt usor sticloase presarati zaharul, sarea, piperul si stingeti cu vin. Cand a scazut puneti dafinul si mai fierbeti cateva minute pana se inmoaie.
Se fierbe malaiul amestecat cu faina de hrisca in 1,2 l apa cu sare timp de 35-40 min. la foc mic, amestecand continuu. Cand este gata adaugati putin rozmarin.
Intr-o tava de chec unsa cu unt, turnati un strat de mamaliga, un strat de ceapa caramelizata, un strat de carnati taiati marunt si prajiti. Acoperiti cu mamaliga si bagati la cuptor pentru 15-20 minute la temperatura de 200 grade.


Briose cu prune

Postat de Violeta 14:07, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
200 grame prune
300 grame faina
100 grame zahar
250 ml lapte batut
80 ml ulei
2 l-te praf de copt
1 ou
1 l-ta scortisoara macinata

Preparare:
Se spala prunele, se scot samburii si se taie marunt. Oul se bate cu zaharul, uleiul, laptele batut, se adauga faina amestecata cu praful de copt si scortisoara. In compozitie se adauga prunele. Se aseaza in formele de briose unse si tapetata cu faina, lasand gol 1 cm. Se coc aproximativ 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.

Tort cu crusta crocanta

Postat de Violeta 13:01, în categoria | 0 comentarii

Ingrediente blat:
3 oua
175 grame unt
250 grame zahar
150 grame faina
50 grame alune macinate (nesarate)
50 grame fulgi de alune
2 l-te praf copt
3 linguri lapte
1 praf sare

Ingrediente crema si ornat:
300 grame fructe padure congelate sau capsuni proaspete
550 ml frisca
2 plicuri intaritor de frisca
2 zahar vanilat
100 grame cioco amaruie
20 grame fulgi de alune

Preparare:
Se separa ouale. Se spumeaza untul cu 150 g zahar si sarea, adaugam galbenusurile. Faina o amestecam cu praful de copt. Turnam peste galbenusuri faina si putin cate putin laptele. Se pune aluatul in forma de tort (26 cm) unsa. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar. Adaugam alunele macinate, fulgii si se aseaza compozitia pe blat. Se coace in cuptorul preincalzit  timp de 15-20 min. la foc de 180 grade apoi se micsoreaza focul la 120 grade pt. inca 10-15 minute. Se raceste in forma si apoi se scoate pe un blat de bucatarie. Se taie in doua.
Crema:
Se bate frisca (400 grame) cu intaritorul si zaharul vanilat. Se inglobeaza fructele. Cele congelate nu se decongeleaza. Se pune umplutura intre cele doua blaturi si se tine la frigider 1 ora.  Pentru décor se topeste ciocolata pe bain marie si se aseaza intr-o punga pe care o ciupim putin la varf. Se fac dâre de ciocolata deasupra tortului si se lasa sa se intareasca. Tortul se unge pe margini cu restul de frisca batuta (150 grame) si se orneaza cu fulgii de alone. Se pudreaza cu zahar si se serveste. 

Tocanita de fasole cu salam picant

Postat de Violeta 11:58, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
300 grame fasole boabe
500 grame salam picant
200 grame bacon
400 grame praz
200 grame morcovi
2 cepe medii
4 catei de usturoi
4 rosii
patrunjel verde, cimbru
3 linguri ulei
750 ml supa
sare, piper


Preparare:
Se inmoaie fasolea de seara pana dimineata (10-12 ore). Se curata prazul, morcovii, ceapa, rosiile, usturoiul si se taie rondele. Se calesc in ulei (fara rosii) si se condimenteaza dupa gust. Se scurge fasolea. Adaugam peste legume supa, fasolea, verdeturile (patrunjelul, cimbru) si rosiile. Se adauga baconul si salamul (taiat felii mai groase) si se lasa sa fiarba 40-45 minute la foc mic. Se poate servi cu paine prajita peste care am ras cascaval.

Tocanita exotica

Postat de Violeta 11:44, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
600 grame carne slaba de porc
3 linguri sos soia
100 grame arahide
3 morcovi
3 ardei grasi (verde, galben si rosu)
1 fir praz
6 linguri ulei
125 ml supa de legume
anason, piper, cuisoare, fenicul, sare, piper
1 l-ta praf curry, scortisoara
1 l-ta zahar


Preparare:
Carnea se spala, se taie fasii (2-3 cm grosime) si se pune intr-un castron. Peste carne adaugam un sos format din soia, piper, cuisoare, anason, fenicul si scortisoara. Amestecam si lasam la marinat cel putin 15 minute.
Tocam marunt arahidele, curatam morcovii si taiem feliute. Se curata prazul si se taie rondele. Ardeii se spala si se taie fasii. Intr-o tigaie adanca sau tip wok, incingem uleiul (3 linguri) si prajim carnea la foc mare, amestecand. Se pune deoparte dupa 3-4 minute. Apoi turnam restul de ulei si calim morcovii, prazul, ardeii. Condimentam cu sare, piper, curry, zahar. Se toarna supa, carnea si arahidele si lasam sa fiarba la foc mic pana carnea devine moale. Daca mai este necesar condimentam. Se poate servi cu orez sau taitei chinezesti prajiti. 

Mancarica chinezeasca

Postat de Violeta 11:16, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
1, 5 ciuperci champignon
500 grame carne de pui
1 capatana usturoi
1 ceapa
2-3 linguri pasta de rosii
1 legatura patrunjel verde
ulei de masline sau porumb,
rozmarin, boia dulce, sare, piper  


Preparare:
Ciupercile se spala si se taie feliute. Carnea de pui se curata de piele, se desozeaza si se taie cubulete mici. Se pun la prajit ciupercile intr-o lingura de ulei. Dupa ce scade apa lasata de ele se adauga patrunjelul verde tocat si o lingurita boia. Intr-o tigaie adanca sau una tip wok se pune putin ulei (de preferinta de soia) in care se caleste usturoiul taiat felii, rozmarinul si carnea si se lasa pana carnea este fiarta. Adaugam ceapa taiata julien. Se mai lasa pana ce devine usor moale, se pune pasta se rosii, sare si piper dupa gust si se mai lasa 3 minute pe foc mic. Se serveste cu garnitura de orez.

Ficat la tigaie cu sos de mustar si ceapa

Postat de Violeta 15:56, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
600 grame ficat de vita
450 ml supa  
2 cepe
4 castraveciori murati
1 legatura ceapa verde (pt. ornat)
30 ml ulei
1 lingura unt
1 l-ta amidon alimentar
1 lingura otet
1 l-ta mustar
50 grame ceapa murata (de la borcan)
faina, sare, piper

Preparare:
Ficatul se curata de pielite si zgarciuri si se taie feliute. Se trece prin faina si se prajesc in tigaie pe toate partile. Dupa prajire se sareaza si pipereaza.
Se taie ceapa julien, castraveciorii se taie felii si ceapa se taie rondele. Intr-o tigaie adanca tip wok, se pune ceapa la calit in unt. Se stinge cu otet, se adauga supa si se lasa sa fiarba la foc mic 5 minute. Amidonul se dizolva in putina apa rece amestecand cu telul si se adauga la sos. Se pun castravetii si ceapa murata. Se condimenteaza cu mustar, sare, piper si se mai lasa la foc mediu cca. 5 minute.
Cand este gata, adaugam in acest sos ficatul prajit si ornam cu ceapa verde.

Somon cu crusta de piper cu garnitura de telina

Postat de Violeta 12:35, în categoria | 1 comentariu


Ingrediente
4 fileuri de somon (180-200 grame)
500 grame radacina de telina
sucul de la 1 lamaie
2 linguri piper negru macinat mare
8 frunze de varza creata
80 grame unt. piper
50 ml smantana grasa
Preparare
Se curata radacinile de telina, se spala, se taie marunt si se inabusa in putina apa cu sare circa 20 minute pana se inmoaie. Se strecoara.
Se incinge cuptorul la 200 grade. Se aseaza pestele spalat, intr-o tava unsa peste care se pune zeama de lamaie, putina sare si piperul macinat mare. Se coace pentru 15 minute. Se oparesc frunzele de varza, se scurg bine de apa, se taie fasii si se calesc in putin ulei sau unt pentru 5-6 minute. Se adauga sare, piper si suc de lamaie dupa gust. Telina fiarta si racita se paseaza bine si se amesteca cu smantana, unt, sare si piper dupa gust.
Se serveste pestele pe varza si piureul de telina.

Tort cu cereale

Postat de Violeta 12:08, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
4 oua
250 grame zahar
50 grame margarina pt. prajituri
100 grame faina
1 kg. branza de vaci grasa (fara zer)
2 plicuri de praf de budinca vanilie
2 zahar vanilat
100 grame amestec de cereale pt. mic dejun
Preparare:
Se bat ouale cu zaharul pana se spumeaza. Adaugam branza si praful de budinca. Impartim compozitia in doua. Intr-o jumatate adaugam cacao. Pe fundul unei tavi de tort punem hartie de copt iar marginile le ungem cu ulei sau unt. Punem pe rand cate o lingura din compozitia alba si una din cea cu cacao pana terminam aluatul. Trecem prin compozitii cu o furculita pentru a obtine un efect marmorat.
Amestecam margarina, zaharul vanilat, faina si cerealele si obtinem un aluat sfaramicios. Acesta se presara peste compozitia din tava. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 170 grade, se coace 30-40 minute. Dupa oprirea focului mai lasam sa se odihneasca in cuptorul inchis inca 10-15 minute. Scoatem si asezam pe un gratar prajitura pana la racirea completa. 

Peşte cu legume la cuptor

Postat de Violeta 11:42, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
3 fileuri de peste mai gras (cu carne alba)
1-2 morcovi
1 ardei gras au gogosar
2 rosii
1 ceapa
2 fire de praz
1 pahar de vin alb sec
coriandru, cuisoare, oregano; nucsoara
ulei masline, sare de mare
Preparare:
Se curata, se spala zarzavatul si se taie in patru bucati fiecare. Se unge o tava sau un vas de yena cu ulei dupa care se aseaza legumele cu putina sare (in afara de rosii, si ardei). Se acopera cu hartie de copt sau capac si se lasa la cuptor pana se inmoaie. Dupa ce legumele s-au patruns scoatem tava, asezam peştele spalat si taiat in bucati mari, peste care punem rosiile felii, ardeiul feliute si vinul. Presaram sare peste carnea de peşte si condimente dupa gust. Mai tinem la cuptor pana carnea este bine coapta. 

Pasta de legume

Postat de Violeta 11:22, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
2 morcovi
1 ceapa
5 rosii
1 dovlecel
3 cartofi medii
1 ardei
1 gogosar
ulei de masline sau porumb,
sare de mare, de preferinta
Preparare:
Se spala legumele (in afara de ceapa), se fierb in apa cu sare. Dupa fierbere se paseaza cu blender-ul. Adaugam ceapa tocata marunt si amestecam cu ulei pana devine o pasta omogena si consistenta. Se mai sareaza daca este necesar. Se serveste pe felii de paine prajita sau biscuiti din cereale impreuna cu rosii sau masline dietetice. 

Blanchet de pui cu orez

Postat de Violeta 21:46, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
un piept mediu de pui, dezosat
500 grame amestec legume (la alegere)
2 galbenusuri
4-5 linguri faina
1 lingura unt
suc de lamaie
200 grame orez pentru garnitura


Preparare:
Se fierbe pieptul de pui in apa cu sare sau vegeta, spumand din cand in cand. Dupa 15 minute adaugam legumele spalate si taiate cubulete. Strecuram compozitia dupa fierberea totala si preparam sosul, din unt, faina, putina supa, sare si piper dupa gust. Lasam sa se ingroase foarte putin, adaugam suc de lamaie (dupa gust) si cele 2 galbenusuri. Taiem carnea in bucatele si le punem in sos. Mai lasam 2 minute preparatul pe foc.
Servim cu garnitura de orez si legumele trase la tava.

Friptura de porc, cu ciuperci si cascaval

Postat de Violeta 21:43, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
8 felii carne de porc
8 felii sunca fara grasime
8 felii cascaval
200 grame ciuperci proaspete
50 grame unt
sare, piper

Preparare:
Se bat feliile de carne, se condimenteaza si se prajesc in unt. Cand sunt gata, le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei, unele langa altele. Presaram peste ele ciupercile (spalate, curatate si taiate marunt), acoperim cu feliile de sunca si apoi cu cascaval. Dam la cuptor atat cat sa se topeasca bine cascavalul. Se servesc cu garnitura la alegere.

 
sus!