Pasca cu smantana

Postat de Violeta 10:06, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
Aluat:
1 kg faina
300 grame zahar
150 grame margarina pentru prajituri
500 ml lapte
50 grame drojdie
zahar vanilat, coaja rasa de lamaie
4 oua
Umplutura:
500 grame smantana
6 oua
100 grame stafide
10 linguri zahar
5-6 linguri faina
zahar vanilat (4 pliculete)

Preparare aluat:
Pregatim maiaua dintr-o ceasca de lapte caldut, 2 linguri zahar, drojdia si putina faina. Amestecam si lasam la dospit cateva minute. Intr-un castron punem faina (care a stat la temperatura camerei), laptele caldut ramas, margarina topita usor (nu trebuie sa fie fierbinte), galbenusurile pe care le-am frecat cu zaharul si un albus batut spuma. Adaugam maiaua si framantam un aluat, pana se desprinde de pe maini. Daca este cazul ungem mainile cu putin ulei pentru ca aluatul sa se desprinda de pe maini mai usor. Acoperim vasul in care am pregatit aluatul si tinem la cald pana isi dubleaza volumul (circa o ora). Dupa ce a crescut, intindem pe planseta o foaie de 1-2 cm si o asezam intr-o tava cu margini detasabile, dar pastram putin aluat pentru a face o impletitura care se va pune pe marginea aluatului. Dupa ce am asezat baza, adaugam pe margine un sul pe care il impletim in trei facut din aluat apoi adaugam umplutura in mijloc. Deasupra presari putin pesmet sau tot din aluat face o cruce. Ungem deasupra cu ou si dam la cuptor pentru 40-50 minute.
Preparare umplutura:
Amestecam cu mixerul intr-un vas, galbenusurile cu cantitatea de zahar. Adaugam treptat smantana si restul ingredientelor (albusurile, aromele, stafidele, faina) amestecand usor cu lingura de lemn.

Drob de miel

Postat de Violeta 18:04, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
organe de miel (rinichi, plamani, inima, etc.)
10 ficatei de pasare
3 legaturi de ceapa verde
3-4 oua
3 linguri smantana
sare, piper, patrunjel verde
 

Preparare:
Spalam bine maruntaiele de miel, le curatam, le taiem bucati si le fierbem circa 20 minute. Ficatul de pui il fierbem separat. Cand sunt fierte ingredientele, le tocam prin masina de carne. Amestecam totul cu ceapa taiata marunt, ouale, smantana, sare, piper, patrunjel verde. Intr-o tava de copt (de preferinta tava de chec) punem compozitia dupa ce am uns cu ulei si tapetat cu pesmet forma. Coacem circa 45-60 minute la foc mic. Dupa racire se poate portiona.

Miel marinat la cuptor

Postat de Violeta 17:14, în categoria | 1 comentariu


Ingrediente:
4 cotlete de miel
2 capatani de usturoi
500 grame lamai
boia de ardei iute

Preparare:
Spalam carnea de miel, o portionam si o lasam la marinat intr-un castron cu amestecul de zeama de lamaie, boia iute si usturoi pisat, sare, piper dupa gust. Tinem preparatul in frigider de pe o zi pe alta. Incingem cuptorul si cu tot cu amestecul in care am tinut carnea, bagam la cuptor pentru 30-40 minute. Serviti cu ce garniture doriti. Noi preferam piureul de spanac.

Bors taranesc din carne de miel

Postat de Violeta 11:51, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
1 kg carne miel
1 litru de bors
2 litri apa
2 galbenusuri
o legatura de ceapa verde
2-3 linguri orez
jumatate de legatura marar, leustean, patrunjel
sare


Preparare:
Spalam si curatam carnea, o taiem bucatele si o punem la fiert. Spumam din cand in cand. Adaugam, dupa ce este pe jumatate fiarta, orezul si ceapa taiata marunt, sare dupa gust. Dupa ce carnea s-a fiert, adaugam borsul. Mai fierbem cateva minute si luam deoparte. Cand s-a potolit adaugam galbenusurile amestecate cu verdeata tocata, subtiem cu putina ciorba si turnam in oala.

Piept de curcan umplut cu loboda

Postat de Violeta 11:23, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
1 pipet de curcan mediu
loboda 4-5 legaturi
100 grame cascaval
2 linguri mustar
1 ou
1 lingura pesmet
ulei, vin alb, sare, piper


Preparare:
Pentru inceput facem umplutura din loboda fiarta si scursa de apa, tocata marunt amestecand oul, pesmetul si 50 grame cascaval ras, sare, piper dupa gust. Curatam pieptul de curcan si il taiem in doua bucati. Fiecare bucata o batem ca pentru snitel, ungem felia cu mustar, punem apoi cascaval ras si loboda. Rulam si legam fiecare bucata si le dam la cuptorul preincalzit, cu putin ulei si vin alb, intr-un vas de yena pentru 40-45 minute la foc mic spre mediu. Dupa ce este gata se serveste cu ciuperci la gratar, cartofi prajiti. Din preparat ies 6 portii.

Friptura de miel cu susan si legume

Postat de Violeta 11:21, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
1 pulpa de miel
felii de bacon sau costita
morcov, fasole verde, cartofi, ciuperci
2 linguri miere
sucul de la 2 lamai
sare, piper, rozmarin, cimbru, susan

Preparare:
Spalam bine pulpa de miel, o curatam de pielite si o crestam din loc in loc ca sa o impanam cu usturoi si crengute de cimbru, rozmarin, sare si piper. Stropim carnea cu zeama de lamaie si o punem la cuptor pentru circa o ora cu putina apa. Dupa o ora, scoatem carnea de la cuptor si o ungem cu amestecul de miere, cimbru, rozmarin si apoi presaram deasupra susan.
Adaugam in tava carnea si de jur imprejur asezam cartofii taiati cubulete, ciupercile taiate in felii, asezonam cu sare si piper, punem vinul si dam la cuptor din nou pana este gata. Morcovii taiati pe lung ca niste baghete si fasolea verde le prajim intr-o tigaie atat cat sa se inmoaie putin. Apoi asezam buchetele in feliile de bacon, rulam si prajim in ulei incins. Servim friptura alaturi de legume si bacon. 

 
sus!