Pui umplut cu ficat si ciuperci

Postat de Violeta 19:56, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
1 pui mare
100 ml ulei
200 grame ficat de pasare
100 grame ciuperci din conserva
2 oua
70 grame unt
50 grame slanina afumata
500 grame paine
sare. piper, maghiran, patrunjel frunze
1 lingura pasta tomate


Preparare:
Se prajeste slanina taiata bucatele in tigaie, se adauga ficatul si ciupercile si se calesc in continuare. Untul se freaca cu ouale si se adauga painea inmuiata si stoarsa bine. Se adauga condimentele, pasta de tomate si pe  urma ficatul, ciupercile si slanina prajite. Cand este gata umplutura se indeasa in puiul curatat si spalat si se pune la cuptor stropindu-l din cand in cand cu sosul din tava pana este gata. 

Pui mexican

Postat de Violeta 19:38, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:

1 pui mediu
1 ceapa
100 grame carne afumata
20 ml ulei
sare, fenicul pisat (1 varf de cutit), piper
50 grame migdale
50 grame alune nesarate
50 grame fistic
100 ml. vin alb sec

Preparare:
Se curata, se spala si se transeaza puiul. Se caleste ceapa usor, se adauga bucatile de carne de pui, carnea afumata si se prajesc pana devin aurii. Se presara piper, sare sau vegeta, fenicul, migdale, alune si fistic. Se stropeste cu vinul alb si se fierbe inabusit. Cand zeama a scazut se lasa sa se prajeasca usor. Se serveste cu o garnitura de mazare sau porumb.

Ciorba de macris

Postat de Violeta 19:24, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
300 grame carne afumata
500 grame macris
200 ml smantana
2 cartofi
30 grame ulei
400 grame faina
sare sau vegeta


Preparare:
Se curata macrisul, se spala si se caleste in ulei. Se taie carnea in jumatate si se pune la fiert in 2 litri apa. Cand este fiarta se scoate se portioneaza si se pune peste macris impreuna cu supa, se drege cu vegeta sau sare. (daca folositi carne afumata si sarata gustati inainte de a mai adauga sare). Se adauga cartofii taiati cubulete, se fierb 15-20 minute. Se drege cu smantana amestecata cu faina, se adauga putin lapte si se toarna peste supa. Se mai fierbe 2-3 minute la foc mic. 

Supa campeneasca

Postat de Violeta 19:08, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
150 grame taitei patratele
50 grame slanina
400 grame cartofi
1 ceapa
sare, boia, patrunjel frunze


Preparare:
Se taie bucatele slanina si se pune la prajit. In aceasta grasime se caleste ceapa usor. Se adauga taiteii pentru 1-2 minute amestecand continuu dupa care se pune boia. Se stinge cu 1,5 l apa. Se adauga cartofii taiati felii sau bucatele si se lasa la fiert 25-30 minute la foc potrivit. Se serveste calda cu patrunjel verde deasupra.

Cartofi gratinati irlandezi

Postat de Violeta 18:08, în categoria | 1 comentariu


Ingrediente:
4-5 cartofi
un pahar de lapte
150 grame branza Cedar
Sos Worchester
1 lingura cu varf de faina
100 grame unt
250 grame ceapa
2 linguri cu varf pesmet
sare, piper

Preparare:

Se curata, se spala si se taie cartofii felii rotunde si felii julien ceapa. Se fierbe laptele cu branza rasa pe foc foarte mic pana se ingroasa usor si se adauga apoi sosul Worcester. Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si piperul. Se unge o forma de yena cu unt si se aseaza un strat de cartofi,  faina amestecata cu sarea si piperul, bucatele de unt, ceapa, faina din nou si cubulete de unt. Se continua pana se termina ingredientele iar deasupra se toarna sosul de lapte si branza. Se presara pesmetul si se da la cuptor la temperaturea de 180-200 grade timp de 30-40 minute. 

Paine cu morcovi

Postat de Violeta 17:50, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
500 grame faina
30 grame drojdie
250 ml. lapte
300 game morcovi
unt, 1 l-ta zahar, ulei, sare

Preparare:
Se amesteca faina cu sarea. Se face o maia din drojdie, lapte ulei si unt topit, zahar. Se framanta bine si se adauga morcovii spalati si dati prin razatoarea mica pana se incorporeaza. Se lasa sa creasca circa 30 minute. Se tapeteaza o forma de chec sau se pune hartie de copt si se aseaza aluatul. Timpul de coacere este de 45-50 minute. Este gata atunci cand trece testul scobitorii. Dupa racire se scoate si se poate servi cu friptura, legume la tava, tocanite, etc.

5 motive pentru care sa mananci spanac

Postat de Violeta 13:30, în categoria | 0 comentarii


Lasand la o parte gustul proaspat si fragezimea sa, spanacul este si o planta extrem de sanatoasa. Daca tot a venit primavara, iar pietele se vor umple de spanac, iata cinci motive pentru care merita sa il incluzi in alimentatie.....Citeste intreg articolul

Beneficiile steviei

Postat de Violeta 13:24, în categoria | 0 comentarii

  • Odata cu primavara, fructele si legumele carora le-am dus dorul pe timpul iernii revin in alimentatia noastra zilnica. Printre ele se afla si stevia, o planta gustoasa si extrem de sanatoasa, ale carei proprietati au facut-o cunoscuta in toata lumea.
    Poate nu stiai, dar stevia…Citeste intreg articolul
  • Prajitura rapida

    Postat de Violeta 13:08, în categoria | 0 comentarii

    Ingrediente:
    4 oua
    150 grame faina
    200 grame unt gras si nesarat
    300 grame zahar pudra
    150 grame ciocolata neagra
    250 g fulgi de ciocolata neagra
    1 praf de copt

    Preparare:
    Se incalzește cuptorul la 180 ° C. Se bat ouale cu zaharul pana la omogenizare completa intr-un bol mare. Se topeste ciocolata cu untul pe bain-marie. Amestecati usor pana cand untul si ciocolata s-au topit, apoi se incorporati in amestecul de oua cu zahar.
    Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati pana se incorporeaza.totul. La sfarsit adaugati fulgii de ciocolata. Intr-o tava (24 x 32) se pune hartie de copt.
    Turnati aluatul in aceasta tava si coaceti timp de 30 -35 minute la foc mediu.. Presarati dupa racire zahar pudra amestecat cu praf de nuca de cocos.

     
    sus!