Negrese de ciocolata

Postat de Violeta 14:53, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
225 grame unt
350 grame ciocolata menaj
3 oua
225 grame zahar
1 l-ta esenta vanilie
75 grame faina
225 grame nuci
225 grame dropsuri de ciocolata

Preparare:
Topiti untul cu ciocolata de menaj intr-un castron pe bain marie. In alt castron amestecati cele 3 oua cu zaharul si esenta de vanilie. Treptat adaugati apoi ciocolata topita si racita, apoi faina, nucile si dropsurile de ciocolata. Amestecati compozitia si turnati in tava de copt unsa si tapetata cu hartie. (30 x 23 cm). Se introduce in cuptorul preincalzit la 180-190 grade pentru circa 30 minute pana ce a format deasupra o crusta. Pofta buna!

Prajitura de ciocolata preparata la rece

Postat de Violeta 14:31, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
175 grame biscuiti cu ciocolata amaruie (digestivi)
225 grame ciocolata amaruie
50-60 grame unt
2 linguri de coniac
300 ml frisca proaspata (35%)


Preparare:
Topiti untul la foc mic. Biscuitii se zdrobesc cu un blender si se amesteca cu untul. Intr-o tava cu capacitatea de 500 grame, puneti hartie de copt si asezati biscuitii pe fundul tavii presand cu o lingura de lemn. Se topeste ciocolata pe bain marie sau cuptor cu microunde. Lasati putin sa se raceasca apoi adaugati coniacul si frisca batuta, amestecati continutul. Turnati peste biscuiti si puneti in frigider pentru 2 ore.
Inainte de servire cufundati tava in apa fierbinte pentru 2 secunde si rasturnati tava cu prajitura pe un platou. Se poate decora cu fulgi de ciocolata.

Cod rulat in bacon

Postat de Violeta 09:20, în categoria | 0 comentarii

Ingrediente:
12 felii bacon cu grasime
4 fileuri de cod de marime mica
1 ceapa medie taiata marunt
4 linguri frisca proaspata (sau smantana)
50 grame unt
150 ml vin alb demisec sau sec
tarhon proaspat

Preparare:
Pe o planseta intindeti feliile de bacon apasandu-le cu dosul unui cutit pana isi dubleaza suprafata. Imbinati cate trei astfel de felii asa incat marginile sa se suprapuna putin. Puneti un file de peste in mijloc si impaturati formand astfel un pachetel. Repetati operatiunea obtinand trei pachete. Tineti la frigider pentru 15 minute. Intr-o tigaie adanca (teflon) puneti untul si caliti ceapa 4-5 minute. Scoateti ceapa cu o lingura cu gauri cand este rumenita si puneti la prajit pachetele de peste (cca 3 minute) Adaugati ceapa din nou, turnati vinul, tarhonul si acoperiti, lasand sa fiarba inabusit 10 minute la foc mic. La sfarsit adaugati frisca sau smantana si mai fierbeti 2 minute. Se serveste cu salata de legume proaspete.

Crap afumat cu sos

Postat de Violeta 09:18, în categoria | 0 comentarii

Ingrediente:
4 bucati file de crap afumat
200 ml smantana
250 ml lapte
o ceapa mica taiata rondele
150 grame rosii decojite si feliate
5 cepe verzi taiate rondele
sare, piper, 2 frunze dafin,

Preparare:
Asezati fileurile intr-o cratita sau tigaie adanca impreuna cu laptele, dafinul, piperul si ceapa mica. Dupa ce incepe sa fiarba, acoperiti si lasati la foc mic 5 min. Scoateti pestele cu o paleta cu gauri si asezati-l pe un platou pe care il acoperiti ca sa stea cald. Amestecul in care a fiert pestele se lasa pana scade la jumatate 2-3 minute pe foc, apoi amestecati cu smantana si mai fierbeti putin amestecand. Adaugati fileurile in acest sos si presarati deasupra rosiile foliate si ceapa verde taiata rondele. Se poate servi cu piure de cartofi.

Cotlet de vitel cu pere

Postat de Violeta 08:32, în categoria | 0 comentarii

Ingrediente:
4 cotlete de vitel (1 kg)
4 pere nu prea coapte
80 grame unt
1 lingura ulei masline
200 ml vin alb sec
sucul de la jumatate de lamiae
sare, piper, tarhon proaspat, patrunjel verde

Preparare:
Puneti 50 grame unt si uleiul intr-o tigaie si prajiti cotletele putin sarate si piperate dupa gust pe ambele parti pana se rumenesc frumos timp de 8-10 minute. Pastrati-le calde. Curatati perele de coaja, taiati-le in jumatate sau sferturi, curatati samburii si caliti-le in 20 grame unt pe ambele parti, cam 6-8 minute. Lasati la scurs pe un servetel.
In tigaia in care s-au prajit cotletele adaugati vinul si lasati cam 2-3 minute pana scade la jumatate. Presarati peste vin tarhonul tocat, si sucul de lamaie, sare si piper dupa gust. Turnati peste cotlete sosul obtinut si distribuiti egal perele si cotletele. Ornati cu patrunjel verde tocat si eventual niste ardei tocat marunt.

Ardei umpluti

Postat de Violeta 08:11, în categoria | 0 comentarii

3 ardei grasi rosii, verzi sau galbeni
5 cepe verzi taiate rondele
2 rosii maruntite
125 grame orez cu bob lung
1 mar curatat de samburi si taiat bucatele
50 grame stafide aurii
30 grame fistic fara coaja
sare, piper, patrunjel verde

Preparare:
Fierbeti orezul cu putina sare timp de 20-25 minute. Amestecati rosiile, ceapa, marul, stafidele, fisticul, condimentati dupa gust. Curatati ardeii de cotor si seminte si taiati-i in jumatati. Amestecati orezul fiert si scurs cu legumele, umpleti jumatatile de ardei si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade intr-un vas de yena uns cu putin unt sau ulei.. Timp de coacere 30 minute. Se pot servi cu salata sau sos de rosii.

Piept umplut cu pastrama

Postat de Violeta 08:08, în categoria | 0 comentarii

Ingrediente:
4 piepti de pui dezosati
4 felii subtiri de pastrama (porc sau vita)
50 grame telemea razuita
3 rosii decojite si taiate marunt
1 ceapa rosie
2 catei usturoi
2-3 linguri ulei
25 grame pesmet
Sare, piper

Preparare:
In tigaie puneti 1-2 linguri de ulei lasati la incins si caliti usturoiul pisat, amestecand mereu sa nu se arda. Cand devine auriu adaugati ceapa si rosiile timp de 4-5 minute. Cand in tigaie nu mai exista lichid trageti deoparte si amestecati pesmetul si branza razuita. Condimentati dupa gust. Spalati pieptii de pui, curatati de piele, faceti pe lateral o taietura fara insa a taia pe de-a intregul . In buzunarul format adaugati felia de pastrama si cate o lingura de umplutura din tigaie. Inchideti cu scobitori taietura facuta. Faceti la fel si cu ceilalti piepti. Incingeti o tigaie cu 2 linguri de ulei si prajiti piptii la foc mic pe ambele parti pana devin rumeni. Se poate servi cu piure de cartofi sau legume coapte.

Taitei chinezesti

Postat de Violeta 21:03, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
1 ardei gras rosu (mediu)
1 ardei gras galben sau verde (mediu)
o cutie ciuperci
o ceapa mica
2 morcovi
300 grame varza proaspata
1 piept de pui (400 grame) optional
ulei, sare, piper, sos soia, curry
taitei chinezesti sau spaghete mai subtiri.

Preparare:
Se spala legumele si se taie fiecare in felii foarte subtiri. Morcovii in felii subtiri ca niste bete de chibrituri. Se caleste usor ceapa, adaugam morcovii, calim inca 5-7 minute amestecand mereu, punem ardeii si lasam la calit inca 8-10 minute. La final punem varza si o calim pana devine usor aurie. Compozitia de legume nu trebuie sa fie foarte moale ci usor crocanta dar prajita suficient cat sa nu ramana tare morcovii. Punem ciupercile scurse de apa (taiate mai marunt sau nu) si in 5 minute este gata. Putem adauga optional si piept de pui in compozitie. Asezonam totul cu sos de soia, curry, piper dupa gust. Aveti grija cu sarea adaugata deoarece sosul de soia este sarat.
Fierbem taiteii sau spaghetele pana sunt moi, le scurgem de apa, le clatim de amidonul ramas si le scurgem intr-o sita. Amestecam totul pe foc 1-2 minute pentru amestecul de arome.

Supa indoneziana

Postat de Violeta 20:59, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
2 morcovi
2 catei usturoi
3 cepe
200 grame varza
250 grame carne tocata de vita
1 albus
100 grame taitei chinezesti
2 cm ghimbir
1-2 l supa pui
2 linguri ulei soia
sare, piper, coriandru, sos de soia
1 lingura amidon

Preparare:
Se curata, se spala si se taie felii subtiri legumele in afara de morcovi care se taie betisoare. Se pune ceapa la calit cu usturoiul si ghimbirul si se pune deoparte o lingura din compozitia aceasta. Apoi se adauga morcovii si se mai prajesc 3 minute. Varza se caleste inca cateva minute peste care se adauga supa si se lasa la fiert la foc mic. Se framanta carnea cu ceea ce am luat din amestecul initial (lingura pusa deoparte), amestecam cu sare, albusul de ou, coriandru, piper si putin amidon, formam bilute si le punem in supa care fierbe incet. Dupa ce s-au fiert cam 5 minute adaugam taiteii. Cand este gata adaugam sosul de soia. Daca mai trebuie sare adugam dupa sos, pentru ca acesta este sarat si s-ar putea sa nu mai trebuiasca. Putem servi supa cu ardei iute.

Spirale de pui

Postat de Violeta 20:55, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
600 grame piept fara os
4 felii de bacon (sunca pui)
4 ardei kapia (sau ardei copti daca ai la congelator)
1 lingura ulei, 1 lingura pasta de tomate
Sare, piper, patrunjel verde

Preparare:
Trebuie sa coci mai intai ardeii, ii cureti de coaja, cotor si seminte, ii lasi la scurs intr-o sita. Ardeii din congelator daca ai ii decongelezi.
Cureti pieptul de pui de piele, il portionezi in 4 bucati cat de cat egale, il bati usor si il condimentezi.
Pe feliile de carne batute asezi o felie de bacon apoi ardeiul copt si rulezi. Infigi bucatele obtinute cu cate un betisor de frigarui. Ungi cu o pensula inmuiata in ulei bucatile si apoi cu putina pasta de tomate (subtiata daca este cazul cu putina apa sau supa) si dai totul la cuptor cam 30 minute, intr-o tava unsa cu unt, la foc mediu.

Rulada de curcan

Postat de Violeta 20:50, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
250 grame varza
200 grame ciuperci
1 ceapa
1 mar
3 linguri ulei
4 felii de piept de curcan (200 grame)
200 ml smantana
200 ml supa de pui
Sare, piper, curry

Preparare:
Se taie feliute subtiri, varza, ciupercile, ceapa. Se curata marul si se feliaza si el cat mai marunt .
Se caleste intr-o cratita cu 2 linguri ulei mai inati ceapa adaugand marul cam la 3 minute dupa ceapa si mai lasi 2 minute. Se adauga restul, varza si ciupercile, putina sare si piper si se mai calesc pentru inca 5-6 minute pana devin legate.
Dam drumul la cuptor ca sa se incinga cam la 200 grade.
Pe feliile de piept batute si condimentate, unse cu putin unt, se aseaza umplutura si le rulezi. Apoi le fixezi cu scobitori sau le legi cu ata alimentara ca sa nu se desfaca. Le prajesti initial intr-o tigaie la foc mai mare pana devin usor maronii. Intr-un vas de copt (emailat sau yena) pui smantana, curry dupa gust (eu am pus o lingurita), supa de pui, sare , piper dupa gust. Asezi bucatile de rulouri in acest sos, acoperi si-l dai la cuptor pentru 30-40 minute. Descoperi vasul si mai lasi totul pentru inca 5-7 minute.

Crochete de peste afumat

Postat de Violeta 20:47, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
700 grame cartofi
250-300 grame peste afumat (file)
o lingura smantana grasa
putin unt, sare , piper, faina,
pesmet sau fulgi de porumb pisati marunt

Preparare:
Se curata cartofii, se taie bucati ca pentru piure. Se fierb in apa cu sare, se strecoara si se mixeaza sau se bat cu telul adaugand putin unt. Am obtinut o consistenta nu prea moale in care adaugam pestele afumat taiat bucatele cat mai mici. Condimentam dupa gust, si formam cu mana rulouri pe care le dam prin faina, ou, si pesmet sau fulgii maruntiti si le prajim in uleiul incins.
Se pot servi cu un sos de rosii cu ciuperci, sos de ceapa si mustar sau cu salate.

Chiftelute din legume

Postat de Violeta 20:40, în categoria | 0 comentarii

Ingrediente:
1 morcov de marime medie
1 pastarnac mic
o felie de telina
o ceapa nu prea mare sau praz
1 ardei kapia, gogosar sau ardei gras
400 grame cartofi
2-3 oua
sare, piper, patrunjel verde, pesmet

Preparare:
Se spala si se curata toate legumele. Se dau prin razatoare (cartofii se storc de zeama) se condimenteaza dupa gust cu sare piper si alte condimente pe care le preferati, se adauga ouale si amestecati totul pana devine o pasta. Puneti pesmet cat sa se lege ca sa puteti forma cu mana chiftelele. Le prajiti pe ambele parti la foc mediu. Se pot servi cu sos de usturoi, sos de rosii sau langa o bucata de friptura.

Frigarui de carnati cu bacon

Postat de Violeta 20:35, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
6-8 felii de bacon
carnaciori de bere sau cabanos
sare, piper, mustar

Preparare:
Se intind feliile de bacon (daca sunt mai late se pot taia in jumatate) pe un platou de lucru.
Se unge fiecare bucata cu un strat subtire de mustar, se condimenteaza usor, pune-ti bucata de carnacior sau cabanos pe felie si rulati. Se prind cu scobitori pentru a nu se desface la copt. Se rumenesc circa 25-30 minute in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
Se servesc cu cartofi piure, mancare de spanac sau mazare.

Biscuiti cu migdale

Postat de Violeta 20:31, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
300 grame unt sau margarina de prajituri
230 grame zahar
1 plic vanilie
300 faina
1 l-ta praf de copt
2 linguri lapte gras
1 lingura rasa smantana
50 grame migdale

Preparare:
In untul topit si racit se adauga zaharul, si vanilia. Se amesteca pana la topire, se adauga faina, praful de copt icorporat apoi laptele si smantana. Obtinem un aluat moale pe care il punem pe un platou de lucru peste care am presarat faina. Se framanta pana devine un aluat pe care il rulam. Il tinem la frigider pentru o ora jumatate. Incingem cuptorul la 180 grade. Scoatem ruloul din frigider il tavalim prin migdalele maruntite, il taiem in felii de 1-2 cm si il asezam in tava  pe hartie de copt. Se coc 10-15 minute. Se lasa la racit pe un gratar de lemn.

Supa de fasole boabe cu ardei iute

Postat de Violeta 20:27, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
400 grame fasole rosie (conserva)
1 ceapa
200 grame morcovi
200 grame cartofi
2 catei usturoi
2 linguri ulei
2 linguri pasta tomate
1 litru supa pui sau de legume
sare, boia iute(1 l-ta), chimion macinat

Preparare:
Se caleste ceapa in ulei pentru 3-4 minute, adaugati morcovii spalati si taiati cubulete si mai caliti inca 5-6 minute. Apoi punem cartofii curatati si taiati cuburi pentru inca cateva minute. Dupa 6-7 minute se adauga boia, usturoi pisat, chimion macinat si mai caliti 1 minut. Turnam peste compozitie fasolea rosie, pasta de tomate, si zeama de pui sau legume. Condimentati dupa gust si lasati la clocotit timp de 25 minute la foc mic.

 
sus!