Tort cu crusta crocanta

Postat de Violeta 13:01, în categoria | 0 comentarii

Ingrediente blat:

3 oua
175 grame unt
250 grame zahar
150 grame faina
50 grame alune macinate (nesarate)
50 grame fulgi de alune
2 l-te praf copt
3 linguri lapte
1 praf sare

Ingrediente crema si ornat:
300 grame fructe padure congelate sau capsuni proaspete
550 ml frisca
2 plicuri intaritor de frisca
2 zahar vanilat
100 grame cioco amaruie
20 grame fulgi de alune

Preparare:
Se separa ouale. Se spumeaza untul cu 150 g zahar si sarea, adaugam galbenusurile. Faina o amestecam cu praful de copt. Turnam peste galbenusuri faina si putin cate putin laptele. Se pune aluatul in forma de tort (26 cm) unsa. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar. Adaugam alunele macinate, fulgii si se aseaza compozitia pe blat. Se coace in cuptorul preincalzit  timp de 15-20 min. la foc de 180 grade apoi se micsoreaza focul la 120 grade pt. inca 10-15 minute. Se raceste in forma si apoi se scoate pe un blat de bucatarie. Se taie in doua.
Crema:
Se bate frisca (400 grame) cu intaritorul si zaharul vanilat. Se inglobeaza fructele. Cele congelate nu se decongeleaza. Se pune umplutura intre cele doua blaturi si se tine la frigider 1 ora.  Pentru décor se topeste ciocolata pe bain marie si se aseaza intr-o punga pe care o ciupim putin la varf. Se fac dâre de ciocolata deasupra tortului si se lasa sa se intareasca. Tortul se unge pe margini cu restul de frisca batuta (150 grame) si se orneaza cu fulgii de alone. Se pudreaza cu zahar si se serveste. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
sus!