Tocanita exotica

Postat de Violeta 11:44, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
600 grame carne slaba de porc
3 linguri sos soia
100 grame arahide
3 morcovi
3 ardei grasi (verde, galben si rosu)
1 fir praz
6 linguri ulei
125 ml supa de legume
anason, piper, cuisoare, fenicul, sare, piper
1 l-ta praf curry, scortisoara
1 l-ta zahar


Preparare:
Carnea se spala, se taie fasii (2-3 cm grosime) si se pune intr-un castron. Peste carne adaugam un sos format din soia, piper, cuisoare, anason, fenicul si scortisoara. Amestecam si lasam la marinat cel putin 15 minute.
Tocam marunt arahidele, curatam morcovii si taiem feliute. Se curata prazul si se taie rondele. Ardeii se spala si se taie fasii. Intr-o tigaie adanca sau tip wok, incingem uleiul (3 linguri) si prajim carnea la foc mare, amestecand. Se pune deoparte dupa 3-4 minute. Apoi turnam restul de ulei si calim morcovii, prazul, ardeii. Condimentam cu sare, piper, curry, zahar. Se toarna supa, carnea si arahidele si lasam sa fiarba la foc mic pana carnea devine moale. Daca mai este necesar condimentam. Se poate servi cu orez sau taitei chinezesti prajiti. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
sus!