Mamaliguta cu carnati si ceapa caramelizata

Postat de Violeta 14:03, în categoria | 0 comentarii

Ingrediente:
250 grame malai
50 grame faina de hrisca
800 grame ceapa alba
300 grame carnati
½ pahar vin alb
50 grame unt
2 foi dafin, sare, piper
rozmarin, 1 lingura zahar

Preparare:
Curatati cepele, taiati-le fidelute si caliti-le in 40 grame unt. Cand sunt usor sticloase presarati zaharul, sarea, piperul si stingeti cu vin. Cand a scazut puneti dafinul si mai fierbeti cateva minute pana se inmoaie.
Se fierbe malaiul amestecat cu faina de hrisca in 1,2 l apa cu sare timp de 35-40 min. la foc mic, amestecand continuu. Cand este gata adaugati putin rozmarin.
Intr-o tava de chec unsa cu unt, turnati un strat de mamaliga, un strat de ceapa caramelizata, un strat de carnati taiati marunt si prajiti. Acoperiti cu mamaliga si bagati la cuptor pentru 15-20 minute la temperatura de 200 grade.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
sus!