Ficat la tigaie cu sos de mustar si ceapa

Postat de Violeta 15:56, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
600 grame ficat de vita
450 ml supa  
2 cepe
4 castraveciori murati
1 legatura ceapa verde (pt. ornat)
30 ml ulei
1 lingura unt
1 l-ta amidon alimentar
1 lingura otet
1 l-ta mustar
50 grame ceapa murata (de la borcan)
faina, sare, piper

Preparare:
Ficatul se curata de pielite si zgarciuri si se taie feliute. Se trece prin faina si se prajesc in tigaie pe toate partile. Dupa prajire se sareaza si pipereaza.
Se taie ceapa julien, castraveciorii se taie felii si ceapa se taie rondele. Intr-o tigaie adanca tip wok, se pune ceapa la calit in unt. Se stinge cu otet, se adauga supa si se lasa sa fiarba la foc mic 5 minute. Amidonul se dizolva in putina apa rece amestecand cu telul si se adauga la sos. Se pun castravetii si ceapa murata. Se condimenteaza cu mustar, sare, piper si se mai lasa la foc mediu cca. 5 minute.
Cand este gata, adaugam in acest sos ficatul prajit si ornam cu ceapa verde.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
sus!