Pasca cu smantana

Postat de Violeta 10:06, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
Aluat:
1 kg faina
300 grame zahar
150 grame margarina pentru prajituri
500 ml lapte
50 grame drojdie
zahar vanilat, coaja rasa de lamaie
4 oua
Umplutura:
500 grame smantana
6 oua
100 grame stafide
10 linguri zahar
5-6 linguri faina
zahar vanilat (4 pliculete)

Preparare aluat:
Pregatim maiaua dintr-o ceasca de lapte caldut, 2 linguri zahar, drojdia si putina faina. Amestecam si lasam la dospit cateva minute. Intr-un castron punem faina (care a stat la temperatura camerei), laptele caldut ramas, margarina topita usor (nu trebuie sa fie fierbinte), galbenusurile pe care le-am frecat cu zaharul si un albus batut spuma. Adaugam maiaua si framantam un aluat, pana se desprinde de pe maini. Daca este cazul ungem mainile cu putin ulei pentru ca aluatul sa se desprinda de pe maini mai usor. Acoperim vasul in care am pregatit aluatul si tinem la cald pana isi dubleaza volumul (circa o ora). Dupa ce a crescut, intindem pe planseta o foaie de 1-2 cm si o asezam intr-o tava cu margini detasabile, dar pastram putin aluat pentru a face o impletitura care se va pune pe marginea aluatului. Dupa ce am asezat baza, adaugam pe margine un sul pe care il impletim in trei facut din aluat apoi adaugam umplutura in mijloc. Deasupra presari putin pesmet sau tot din aluat face o cruce. Ungem deasupra cu ou si dam la cuptor pentru 40-50 minute.
Preparare umplutura:
Amestecam cu mixerul intr-un vas, galbenusurile cu cantitatea de zahar. Adaugam treptat smantana si restul ingredientelor (albusurile, aromele, stafidele, faina) amestecand usor cu lingura de lemn.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
sus!