Taitei chinezesti

Postat de Violeta 21:03, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
1 ardei gras rosu (mediu)
1 ardei gras galben sau verde (mediu)
o cutie ciuperci
o ceapa mica
2 morcovi
300 grame varza proaspata
1 piept de pui (400 grame) optional
ulei, sare, piper, sos soia, curry
taitei chinezesti sau spaghete mai subtiri.

Preparare:
Se spala legumele si se taie fiecare in felii foarte subtiri. Morcovii in felii subtiri ca niste bete de chibrituri. Se caleste usor ceapa, adaugam morcovii, calim inca 5-7 minute amestecand mereu, punem ardeii si lasam la calit inca 8-10 minute. La final punem varza si o calim pana devine usor aurie. Compozitia de legume nu trebuie sa fie foarte moale ci usor crocanta dar prajita suficient cat sa nu ramana tare morcovii. Punem ciupercile scurse de apa (taiate mai marunt sau nu) si in 5 minute este gata. Putem adauga optional si piept de pui in compozitie. Asezonam totul cu sos de soia, curry, piper dupa gust. Aveti grija cu sarea adaugata deoarece sosul de soia este sarat.
Fierbem taiteii sau spaghetele pana sunt moi, le scurgem de apa, le clatim de amidonul ramas si le scurgem intr-o sita. Amestecam totul pe foc 1-2 minute pentru amestecul de arome.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
sus!