Prajitura de ciocolata preparata la rece

Postat de Violeta 14:31, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
175 grame biscuiti cu ciocolata amaruie (digestivi)
225 grame ciocolata amaruie
50-60 grame unt
2 linguri de coniac
300 ml frisca proaspata (35%)


Preparare:
Topiti untul la foc mic. Biscuitii se zdrobesc cu un blender si se amesteca cu untul. Intr-o tava cu capacitatea de 500 grame, puneti hartie de copt si asezati biscuitii pe fundul tavii presand cu o lingura de lemn. Se topeste ciocolata pe bain marie sau cuptor cu microunde. Lasati putin sa se raceasca apoi adaugati coniacul si frisca batuta, amestecati continutul. Turnati peste biscuiti si puneti in frigider pentru 2 ore.
Inainte de servire cufundati tava in apa fierbinte pentru 2 secunde si rasturnati tava cu prajitura pe un platou. Se poate decora cu fulgi de ciocolata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
sus!