Cotlet de vitel cu pere

Postat de Violeta 08:32, în categoria | 0 comentarii

Ingrediente:
4 cotlete de vitel (1 kg)
4 pere nu prea coapte
80 grame unt
1 lingura ulei masline
200 ml vin alb sec
sucul de la jumatate de lamiae
sare, piper, tarhon proaspat, patrunjel verde

Preparare:
Puneti 50 grame unt si uleiul intr-o tigaie si prajiti cotletele putin sarate si piperate dupa gust pe ambele parti pana se rumenesc frumos timp de 8-10 minute. Pastrati-le calde. Curatati perele de coaja, taiati-le in jumatate sau sferturi, curatati samburii si caliti-le in 20 grame unt pe ambele parti, cam 6-8 minute. Lasati la scurs pe un servetel.
In tigaia in care s-au prajit cotletele adaugati vinul si lasati cam 2-3 minute pana scade la jumatate. Presarati peste vin tarhonul tocat, si sucul de lamaie, sare si piper dupa gust. Turnati peste cotlete sosul obtinut si distribuiti egal perele si cotletele. Ornati cu patrunjel verde tocat si eventual niste ardei tocat marunt.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
sus!