Frigarui mediteraneene

Postat de Violeta 22:59, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
700 grame file cod
1 ardei gras rosu sau galben
rosii cherry
o felie telina
3 catei usturoi
5 linguri ulei masline sau porumb
150 ml vin alb demisec
cimbru, oregano, sare, piper,
patrunjel verde, alune nesarate

Preparare:
Se face o marinata din vin, ulei, cimbru, oregano, patrunjel verde tocat, usturoi pisat, alune maruntite fin. Taiem bucatele patrate pestele, telina, ardeiul. Pe betele de frigarui alternam pestele, ardeiul, telina rosia, pana la varf. Le ungem cand sunt gata cu marinata obtinuta si le pastram la frigider cam o ora. Se scurg, se frig pe gratar intre 5-8 minute. 

Salată boeuf

Postat de Violeta 19:47, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
350 grame (pui, vită, porc - la alegere)
1 kg cartofi
200 g castraveţi muraţi
3 ouă
100 ml ulei
1 gogoşar murat
100 grame măsline
1/2 lămâie
sare, piper - după gust

Preparare:
Fierbeţi bine carnea de vită, după care o tăiaţi în cubuleţe mici. Cartofii îi fierbeţi şi îi tăiaţi cubuleţe. Procedaţi la fel şi cu castraveţii muraţi, apoi amestecaţi toate ingredientele într-un bol mai mare. Preparaţi separat maioneza, din 2 gălbenuşuri peste care turnaţi treptat ulei şi amestecaţi bine ca să nu se taie, completând cu sare şi suc de lămâie, dupa gust. Puneţi maioneza peste salată, amestecaţi pentru uniformizare. "Înveliţi" salata cu un strat subţire de maioneză, ornaţi cu felii de gogoşar şi măsline.
Recomandări suplimentare
În funcţie de preferinţe, puteţi adăuga câteva păstăi de fasole verde tăiate mărunt sau boabe de mazăre conservate.
Timp de preparare: 20 minute
Număr de porţii: 

Fursecuri cu glazura de portocale

Postat de Violeta 21:06, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
125 grame unt
125 grame zahar
1 l-ta rasa scortisoara
coaja rasa de la 2 portocale mici
un ou
250 grame faina
un praf de sare

Pentru glazura:
200 grame zahar pudra
3- linguri lichior portocale
portocale confiate

Preparare:
Amestecam cu mixerul untul, zaharul si oul pana s-a dizolvat complet zaharul. Se adauga sarea, scortisoara, coaja de portocala. Se cerne faina si se incorporeaza in amestec, treptat. Se framanta pe o planseta presarata cu faina pana devine un aluat compact dar nu foarte tare. Se inveleste cu o folie transparenta si se tine la frigider o ora cel putin. Se da drumul la cuptor la temperatura de cca. 180 grade. Se scoate aluatul, se mai lucreaza putin, apoi se intinde pastrand o grosime de 1 cm. Se decupeaza forme cu ajutorul unor sabloane speciale de taiat (daca aveti), daca nu cu un pahar cu  diametru de 5-6 cm.
Se coc 10-15 minute pana devin usor aurii. Glazura o facem astfel: portocalele confiate se maruntesc. Se cerne zaharul si se pune in el cate putin lichior pana devine usor fluid. Se ung fursecurile cu aceasta glazura si se presara deasupra portocalele confiate. Se lasa pe un gratar sa se usuce.

Ciorba cu carnaciori

Postat de Violeta 00:38, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
250 grame cartofi rosii
100 grame morcovi
100 grame gulie
70 grame telina proaspata
1 ceapa mica
600 ml supa de legume (facuta din cub de legume)
bors, sare, piper, ulei

Preparare:
Se curata si se taie cubulete legumele. Ceapa se taie marunt si se caleste in 3-4 linguri ulei. Se adauga restul legumelor, se mai calesc 3-4 minute si adaugam supa. Se lasa totul sa fiarba la foc mic pana legumele sunt fierte, adaugam bors dupa gust si mai fierbem 4-5 minute. Separat prajim bucatele de carnaciori taiate de 3-4 cm. in putina grasime sau ulei. Se scot din tigaie si se aseaza in ciorba. Condimentam dupa gust cu sare, piper, patrunjel verde.


 
sus!