Fursecuri cu glazura de portocale

Postat de Violeta 21:06, în categoria | 0 comentarii


Ingrediente:
125 grame unt
125 grame zahar
1 l-ta rasa scortisoara
coaja rasa de la 2 portocale mici
un ou
250 grame faina
un praf de sare

Pentru glazura:
200 grame zahar pudra
3- linguri lichior portocale
portocale confiate

Preparare:
Amestecam cu mixerul untul, zaharul si oul pana s-a dizolvat complet zaharul. Se adauga sarea, scortisoara, coaja de portocala. Se cerne faina si se incorporeaza in amestec, treptat. Se framanta pe o planseta presarata cu faina pana devine un aluat compact dar nu foarte tare. Se inveleste cu o folie transparenta si se tine la frigider o ora cel putin. Se da drumul la cuptor la temperatura de cca. 180 grade. Se scoate aluatul, se mai lucreaza putin, apoi se intinde pastrand o grosime de 1 cm. Se decupeaza forme cu ajutorul unor sabloane speciale de taiat (daca aveti), daca nu cu un pahar cu  diametru de 5-6 cm.
Se coc 10-15 minute pana devin usor aurii. Glazura o facem astfel: portocalele confiate se maruntesc. Se cerne zaharul si se pune in el cate putin lichior pana devine usor fluid. Se ung fursecurile cu aceasta glazura si se presara deasupra portocalele confiate. Se lasa pe un gratar sa se usuce.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
sus!